Muistojen kivipuutarha

Rantatie 12 A / Strandvägen 12 A Sinikka Ketonen

Keväisin puutarha on japanilaistyylinen runsaine kivialueineen. Jokainen kivi on valikoiden kerätty ja tuotu muistoksi retkiltä perheen kanssa. Kesäisin puutarha muuttuu cottage garden -tyyppiseksi englantilaiseksi puutarhaksi. Silloin se on runsas, kukkiva, perhosia kutsuva pieni puutarha ruusuineen, perennoineen ja ruukkuistutuksineen. Sinikan lempiväri musta toistuu puutarhan koristeissa ja ruukuissa, jotka melkein kaikki ovat kierrätettyjä tai tehty kierrätysmateriaaleista. Puutarhassa on monenlaisia ”tiloja”, jotka kutsuvat oleilemaan. Varjoa antaa upea hevoskastanja, joka on siirretty syksyllä 2011 paljasjuurisena, noin neljämetrisenä puuna toiselta puolelta harjua. Tervetuloa tutustumaan myös puutarhan kierrätyspuotiin!  

På våren liknar trädgården en japansk trädgård med omfattande stenanläggningar. Varje sten har samlats med omsorg och hämtats som minne från familjens utfärder. På sommaren förvandlas trädgården till en engelsk cottage garden. En liten prunkande, blommande trädgård med rosor, perenner och krukplanteringar som lockar fjärilar. Sinikkas favoritfärg svart går igen i trädgårdens prydnadsföremål och krukor, som för det mesta är återvinningsföremål eller tillverkade av återvinningsmaterial. Trädgården har många inbjudande ”rum” att vistas i. En magnifik hästkastanj ger fin skugga. Trädet flyttades hösten 2011 som ca fyra meter hög, barrotad planta från andra sidan åsen. Gästerna är välkomna att bekanta sig också med trädgårdens återvinningsbod.