Muistojen kivipuutarha

Rantatie 12 A / Strandvägen 12 A * Sinikka ja Sakke Ketonen

Sinikka ja Sakke Ketonen viettävät aikaa puutarhassaan varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn rikkaruohoja nyppien, kasveja hoitaen ja välillä lehtiä lukien tai käsitöitä tehden. Musta cockerspanieli Topi toimittaa puutarhassa vahtikoiran virkaa ja pitää lukua siilien ruokailuista.

Keväisin puutarha on japanilaistyylinen runsaine kivialueineen. Jokainen kivi on valikoiden kerätty ja tuotu muistoksi retkiltä perheen kanssa. Kesäisin puutarha muuttuu cottage garden -tyyppiseksi englantilaiseksi puutarhaksi ja on silloin runsas, kukkiva, perhosia kutsuva pieni keidas ruusuineen, perennoineen ja ruukkuistutuksineen. Sinikan lempiväri musta toistuu puutarhan koristeissa ja ruukuissa, jotka ovat pääasiassa kierrätettyjä tai tehty kierrätysmateriaaleista. Puutarhassa on monenlaisia ”tiloja”, jotka kutsuvat oleilemaan. Varjoa antaa upea hevoskastanja, joka on siirretty syksyllä 2011 paljasjuurisena, noin neljä metrisenä puuna toiselta puolelta harjua. Tervetuloa tutustumaan myös Muistojen kivipuutarhan kierrätyspuotiin!

Sinikka och Sakke Ketonen vistas i trädgården från tidig vår till långt in på hösten. Ibland plockar man ogräs och ibland tar man hand om växterna. Ibland läser man tidningar eller handarbetar. Trädgården är den perfekta platsen att fördriva tiden i. Den svarta cockerspanieln Topi fungerar som vakthund i trädgården och övervakar igelkottarnas matställe. De strövar omkring längs med dagen till sin egen igelkottsbar.

Om våren liknar trädgården en japansk trädgård med omfattande stenanläggningar. Varje sten har samlats med omsorg och fraktats till trädgården som minne från familjens utfärder. På sommaren förvandlas trädgården till en engelsk cottage garden. En liten prunkande, blommande trädgård med rosor, perenner och krukplanteringar som lockar fjärilar. Sinikkas favoritfärg svart går igen i trädgårdens prydnadsföremål och krukor, som för det mesta är återvinningsföremål eller tillverkade av återvinningsmaterial. Trädgården har många inbjudande ”rum” att vistas i. En magnifik hästkastanj ger fin skugga. Trädet flyttades hösten 2011 som ca fyra meter hög, barrotad planta från andra sidan åsen. Gästerna är välkomna att bekanta sig också med trädgårdens återvinningsbod.

https://www.facebook.com/muistojenkivipuutarha

Instagram @Muistojenkivipuutarha