Villa Helmiina

Garnisoninkatu 6 / Garnisonsgatan 6 Anne Vanhala

Villa Helmiinan puutarhassa kukoistavat monet perennat ja hedelmäpuut, ja kasvimaa antaa runsasta satoa kesäisin. Portin auetessa aukeaakin oikea ihmemaa, jonne aurinko antaa kesällä runsaasti valoa. Tulevana kesänä puutarhassa on tarkoitus tehdä pientä remonttia, kun kasvimaalle rakennetaan istutuslaatikot ja yksi perennapenkki siirretään. Suunnitelmissa on myös kesäkeittiön rakentaminen lähitulevaisuudessa. Vanhan omenapuun alla on mukava levähtää askareiden välissä, ihastella pihan kauneutta ja myös suunnitella uutta. 

I Villa Helmiinas trädgård prunkar många perenner och fruktträd och trädgårdslandet ger riklig skörd. När man på sommaren öppnar porten breder ett solbelyst sagoland ut sig. Nästa sommar är det meningen att göra en liten renovering i trädgården. På bakgården byggs odlingslådor och en perennabänk flyttas. I planerna finns också byggandet av ett sommarkök i framtiden. Under det gamla äppelträdet är det trevligt att sätta sig ner och vila en stund mellan sysslorna, beundra trädgårdens skönhet och också planera nytt.