Kauppamuseon puutarha 2019

Suomen pienimmän kauppamuseon koristepuutarha on rakennettu rinnetontille kolmeen tasoon. Nurmikko on saanut väistyä kukkapenkkien tieltä ja pihaa koristavat museon henkeen sopivat vanhat esineet kahvipannuista sinkkiämpäreihin. Koska puutarhanhoitoa harrastetaan vain huvin vuoksi, myös puutarhan kierrätystavarasta rakennettu lasihuone on pyhitetty oleskeluun, ei hyötyviljelyyn. Kauppamuseo on auki puutarhan aukioloaikoina, museoon on vapaa pääsy.

Prydnadsträdgården vid Finlands minsta butiksmuseum har byggts i tre nivåer på en sluttande tomt. Gräsmattan har fått ge vika för blomsterrabatter och gården pryds av gamla föremål som passar in i ett museum, allt från kaffepannor till zinkämbar. Eftersom man jobbar i trädgården bara för att det är roligt, har också det av återvinningsmaterial byggda lusthuset i glas helgats för trivsam samvaro, inte för nyttoväxtodling. Butiksmuseet är öppet under trädgårdens öppethållningstider. Inträdet till museet är fritt.