Kuninkaanlampi

Kuhlefeltinkatu 8 / Kuhlefeltsgatan 8 * Olga Isaeva ja Markku Pulkkinen

Kuninkaanlampi on peräisin 1750-luvulta, jolloin bastioni Adolf Fredrikin perustustyöt aloitettiin. Linnoitustyöt keskeytettiin ennen 1700-luvun loppua ja jäljelle jäänyt kaivanto täyttyi vedellä, ja näin syntyi Kuninkaanlampi. Tältä aikakaudelta on myös peräisin meidän lammenrannalla oleva talomme. Loviisa on aktiivinen historiallinen kaupunki, jonka toimintaan osallistumme eri tapahtumien yhteydessä avaamalla yleisölle puutarhamme, Kuninkaanlammen kahvilan ja kaupan.

Kuninkaanlampi, Kungsdammen härstammar från 1750-talet då man påbörjade byggandet av grunden till bastion Adolf Fredrik. Fästningsbygget avbröts före 1700-talets slut och den kvarblivna vallgraven fylldes med vatten och bildade Kungsdammen. Från den här tiden är också vårt hus som står vid dammen. Lovisa är en aktiv historisk stad och vi deltar i stadens verksamhet i samband med olika evenemang genom att öppna vår trädgård och Kuninkaanlampi’s café och butik.

Instagram https://www.instagram.com/kuninkaanlampi/