Taidepiha 2019

Taidepiha on pieni, aidan ympäröimä alue heti keskustan kerrostalojen vieressä. Päärakennus on vaaleanpunainen, piharakennus punaista tiiltä. Pihassa on paljon pensaita, muutama hedelmäpuu ja vaahtera. Kesäkukkia on vähän, mutta pihassa seisoo useita talon isännän ja taiteilijaystävien tekemiä veistoksia, joiden materiaalit vaihtelevat puusta metalliin sekä lasiin, keramiikkaan ja betoniin.

Taidepiha är ett litet omgärdat område alldeles invid våningshus i centrum av staden. Huvudbyggnaden är målad i rosa, gårdsbyggnaden är byggd av tegel. På gården finns många buskar, några fruktträd och en lönn. Sommarblommor finns det litet utav men på gården står flere skulpturer gjorda av husvärden och hans vänner. Materialen varierar från trä och metall till glas, keramik och betong.