Auringon puolella

Mariankatu 2 B / Mariegatan 2 B * Inga Peuna ja Risto Ranta

Perhoskasvit, perinteiset perennat, pieni hyötytarha ja kierrätetyt materiaalit ovat Ingan ja Riston pienen puutarhan idea. Kaikki on itse tehtyä ja hyvät ratkaisut jäävät. Kärhö ja ruusu ihastuttavat, lempikasveja aiotaan hankkia lisää. Puutarhassa oppii koko ajan uutta, kesän etenemistä voi seurata kasvien kehittymisestä ja kitkeminenkin tuottaa iloa.

Ingan ja Riston pieni kaupunkipuutarha Auringon puolella on saanut nimensä aurinkoisesta sijainnistaan. Auringon puolella nautitaan kauneudesta ja kasvun seuraamisesta. Puutarhassa on pieni hyötytarha, paljon perhoskasveja, paljon perinteisiä perennoja ja kierrätettyä materiaalia. Koko puutarha on itse luotu ja toteutettu. Puutarha saa rauhassaan kypsyä, muuntua ja hurmata omistajiaan kesäisin. Hyvät ratkaisut jäävät, lempikukkia, papuja ja köynnöksiä toivotaan lisää. Inga tervehtii ilolla kärhöä ja ruusua joka kevät.

Auringon puolella kukkivat eri kasvit eri aikoina, joten puutarha on kaunis koko kesän. Inga nauttii siitä, että puutarhassa on ikään kuin aikakello: kesän etenemistä voi seurata kasvien kautta. Puutarha palkitsee hoitajaansa monin eri tavoin. Kitkeminen on nautinto, samoin istuttaminen ja kukkakimppujen tekeminen. Nautintoa lisää se, että koko ajan oppii uutta.

Puutarhurin omin sanoin kuvattuna: ”Kesähattu päässä, auringonpaisteessa ihailen perhosten lentoa ja katselen tomaattien kypsymistä. Rakastan aamun valoa puutarhassa, yön jättämää pehmeyttä, aamun sarastusta. Nautin kesän tuoksuista, kukkien väriloistosta. Tuoksut, värien loisto, vihreän eri sävyt tervehtivät minua. Täällä olen onnellinen.” Auringon puolella on helppo olla onnellinen, kun puutarha on runsas, hurmaava ja vapaa.

Växter som fjärilarna gillar, traditionella perenner, en liten nyttoträdgård och återanvänt material är några av idéerna i Ingas och Ristos lilla trädgård. Allt har de skapat själva och de goda lösningarna får stanna. Klematis och rosor fängslar besökarna. De växter som paret fattat särskilt tycke för kommer de att skaffa flera av. I trädgården lär de sig hela tiden något nytt, under sommarens lopp kan de följa hur växterna utvecklas och även att rensa ogräs ger glädje.

Ingas och Ristos lilla stadsträdgård Auringon puolella har fått sitt namn för att läget är soligt. I trädgården njuter man av skönhet och av att följa hur allt växer. Där finns en liten nyttoträdgård, många växter som fjärilar gillar, många traditionella perenner och återanvänt material. Inga och Risto har själva skapat och förverkligat trädgården. Där får allt mogna i egen takt, förändras och charma ägarna om somrarna. De bästa lösningarna behåller paret. Blommor som de har fattat tycke för, bönor och klätterväxter skaffar de gärna till. Inga hälsar med glädje klematisen och rosorna välkomna varje vår.

I trädgården Auringon puolella blommar alla växter olika tider, således är trädgården vacker hela sommaren. Inga njuter av att trädgården på sätt och vis är som en tidsklocka: hur sommaren framskrider kan hon se via växterna. Trädgården belönar sin ägare på många sätt. Att rensa ogräs är en njutning, detsamma gäller plantering och att skapa blombuketter. Njutningen ökar då hon hela tiden lär sig något nytt.

Med trädgårdsmästarens egna ord sagt: ”Med en sommarhatt på huvet njuter jag i solskenet av fjärilarna som flyger runt och av tomaterna som mognar. Jag älskar morgonljuset i trädgården och det mjuka mörkret om nätterna och sedan då morgonen åter gryr. Jag njuter av sommarens dofter, blommornas prakt. Dofter, färgprakt, gröna nyanser välkomnar mig. Här är jag lycklig.” I trädgården Auringon puolella är det lätt att vara lycklig, då den är så frodig, charmig och fri.