Villa Armas

UUSI KOHDE / NY I ÅR

Kaivokatu 9 / Brunnsgatan 9 * Aila ja Ari Latto

Me, Aila ja Ari Latto olemme eläkeläispariskunta. Olemme aina asuneet omakotitalossa, joten puutarhanhoito on mieluisa harrastus. Joka kevät suunnittelemme jotakin uutta puutarhaan. Aila on opiskellut puutarha-alaa sekä valmistunut floristiksi. Ari tekee puutarhatöitä ja pitää rakennuksia kunnossa.

Tontillamme kasvava suuri jalopähkinäpuu varjostaa mukavasti helteisinä päivinä. Piharakennuksen eteläpäädyssä kasvaa viiniköynnöksiä, jotka ovat tuottaneet runsaasti satoa. Muutama vanha omenapuu, luumupuu ja marjapensaskin antavat satoa vuosittain. Pihallamme on myös vanhanajan perennoja, ruusuja, kärhöjä ja yrttejä. Joka syksy istutamme lukuisia kukkasipuleita. Aila on tehnyt keramiikka- ja mosaiikkitöitä, joita on pihallamme ja joita on myös myynnissä. Avoimien puutarhojen aikana meillä on monipuolinen kirpputori.

Vi, Aila och Ari Latto är ett pensionärspar. Trädgårdsskötsel är ett trevligt hobby för oss eftersom vi alltid har bott i ett egnahemshus. Varje vår planerar vi något nytt till trädgården. Aila har studerat trädgårdskunskap och tagit examen som florist. Ari gör trädgårdssysslor och håller byggnaderna i skick.

På vår tomt växer en stor ädelvalnöt som ger välkommen skugga under heta dagar. På gårdsbyggnadens södergavel växer vinrankor som ger riklig skörd. Några gamla äppelträd, ett plommonträd och även en bärbuske ger årligen skörd. På vår gård växer också gammaldags perenner, rosor, klematis och örter. Varje höst planterar vi en stor mängd blomsterlökar. Aila har gjort keramik- och mosaikarbeten som man kan se på vår gård och som också finns till salu. Under de öppna trädgårdsdagarna har vi ett mångsidigt lopptorg.