Tervehdys yhdistyksemme kevätretkeltä – Hälsningar från föreningens vårutfärd 24.5.2022

Sisko Chase puutarha – trädgård

Puutarhavierailu

Kevätretkemme suuntautui yhdistyksemme jäsenen Sisko Chasen ja miehensä Johnin puutarhaan Itä-Helsingissä. Retken johtajana toimi tuttuun tapaan Anneli Sjöholm ja osallistujia oli kaikkiaan 14. Isossa tilausbussissamme matka taittui mukavasti ja oli hyvin tilaa pitää turvaetäisyydetkin. Upean aurinkoinen sää suosi meitä.
Käyntikohteemme Siskon ja Johnin puutarha oli kaunis, hyvin hoidettu ja täynnä kukkivia kasvierikoisuuksia! Erikoisia taimia tarttui myös osallistujien matkaan. Ihailtavaa riitti myös isäntäpariskunnan taidokkain käsin toteuttamissa upeissa puutarhakoristeissa. Vierailun lopuksi retkeläisiä hemmoteltiin vielä kahvitarjoilulla luumupannukakkuineen. Lämpimät kiitokset Sisko ja John!

Kirsikkapuisto

Puutarhakäynnin jälkeen vierailimme Roihuvuoren Kirsikkapuistossa, joka on perustettu v. 2007.  Hanamijuhla (kirsikankukkajuhla) oli ollut juuri reilua viikkoa ennen retkeämme ja puiden upein kukinta oli jo ohi. Isot puut tarjosivat silti kukkarunsautta ja puiston vesiaiheen rannalle ripustetut japanilaiset koinoborit liehuivat tuulessa. Nuoremmat japaninkirsikkapuut upeine kerrannaiskukintoineen olivat vielä parhaassa kukassaan. Puisto oli kaikkiaan tutustumisen arvoinen. Viereiseen japanilaiseen puutarhaan suuntaamme ehkäpä joskus tulevilla retkillämme. 

Lämmin kiitos kaikille osallistujille leppoisasta tunnelmasta ja mukavasta retkiseurasta! 

Roihuvuoren Kirsikkapuisto – Kasbergets Körsbärsträdgård

Besök i trädgård

Vår vårutfärd gick till vår medlem Sisko Chase’ och hennes mans Johns trädgård i Östra Helsingfors. Som reseledare fungerade enligt gammal kutym Anneli Sjöholm och 14 medlemmar deltog. I vår stora beställningsbuss gick resan bekvämt och det var möjligt att hålla säkerhetsavstånd. Vi gynnades av strålande soligt väder. Vårt besöksmål Siskos och Johns trädgård är vacker, välskött och full av blommande rariteter! Sällsynta plantor fick även följa med deltagarna hem. Vi fick också beundra alla skickligt utförda trädgårdsdekorationerna som värdparet skapat med sina händer. Som avslutning på vårt besök fick vi avnjuta en delikat plommonpannkaka till kaffet. Ett varmt tack Sisko och John!

Körsbärsträdgård

Efter trädgårdsvisiten besökte vi Kasbergets Körsbärsträdgård som är grundad år 2007. Hanamifesten (körsbärsblommornas fest) hade gått av stapeln ett par veckor före vår utfärd och trädens mäktigaste blomning var redan över. De stora träden bjöd dock på blomsterfägring och japanska koinoboren vajade i vinden vid vattendraget.
De yngre japanska prydnadskörsbärsträden med fantastiska fyllda blommor blommade som bäst. Parken är väl värd ett besök. Kanske vi besöker den när intill liggande japanska trädgården nästa gång vi är på utfärd.


Ett varmt tack till alla deltagare för gemytlig stämning och trevligt sällskap!