Retket 2023 – Utfärder 2023

Bussiretki Siguldan kukkamarkkinoille Latviaan 4.–5.5.

Kuvia retkeltä / Bilder från resan

______

Vierailukohteina kukkamarkkinoiden lisäksi kolme puutarhaa matkalla Tallinnasta Latviaan. Yöpyminen hotelli Siguldassa. Hotellista on kävelymatka kukkamarkkinoille, jossa meillä on aikaa perjantaina klo 9–12.

Hinta jäseniltä 310 euroa/hlö, ei-jäseniltä 350 euroa/hlö, sisältää  kaikki bussikuljetukset, laivaliput, lounaspaketit, illalliset, hotellimajoituksen, sisäänpääsyt puutarhoihin ja suomenkielisen oppaan puutarhoissa.

Lähtö to 4.5. klo 6.30 Loviisan turistipysäkiltä, Aleksanterinkatu 9. Paluu Loviisaan pe n. klo 23.

HUOM. Ilmoittautuminen viimeistään ke 22.3. anneli.sjoholm@sulo.fi

Katso tarkemmat tiedot

Vårutfärd till Sigulda blomstermarknad i Lettland 4.5–5.5.

Vi besöker förutom blomstermarknaden också tre trädgårdar under resan från Tallinn till Lettland. Övernattning i hotell Sigulda. Hotellet ligger på gå-avstånd från blomstermarknaden där vi har tid kl. 9–12 på fredagen.

Medlemspris 310 euro / person och för icke medlemmar 350 euro / person. Priset inbegriper alla busstransporter, båtbiljetter, lunchpaketen, middagarna, hotellinkvartering, inträden till trädgårdarna och finskspråkig guide i trädgårdarna.

Vi startar torsdag morgon kl 6.30 från Lovisa turisthållplats, Alexandersgatan 9. Tillbaka i Lovisa är vi på fredag ca kl. 23.

OBS. Anmälning senast på onsdagen 22.3 anneli.sjoholm@sulo.fi

Se närmare uppgifter

Puutarhavierailu ”Annemamman pihalle”

Lue 30.6.2023 iltaretkestä/ Läs om kvällsutfärd

_____

Jäsenemme Anne Liljeqvist on kutsunut kaikki puutarhaintoilijat tutustumaan hulppeaan puutarhaansa ’Annemamman piha’ Pernajassa. Vierailun yritämme ajoittaa ajankohtaan, jolloin pionit ja muut muhkeat perennat, joita Annella on runsaasti, kukkivat. Tämä tapahtuu kesästä riippuen juhannuksen tienoilla. Retken ajankohta tarkentuu siis myöhemmin.

Trädgårdsbesök till ”Annemamman piha”

Vår medlem Anne Liljeqvist har bjudit in alla trädgårdsentusiaster att bekanta sig med hennes
fantastiska trädgård ’Annemamman piha’ i Pernå. Vi försöker ordna besöket vid en tidpunkt då hennes talrika pioner och andra ståtliga perenner blommar, vilket sker omkring midsommaren beroende på sommarens väder.  Därför preciserar vi tidpunkten senare.

Muut retket – Övriga utfärder

Kesäretki Sarvisaloon – Sommarutfärd till Sarvsalö

Toinen kesäretki tehtiin 12.8. Sarvisalon maisemiin. Saimme tutustua jäsentemme Elina Vuolan ja Liz Paavolaisen hienoihin puutarhoihin.

En andra sommarutfärd gjordes till Sarvsalö den 12.8. Vi fick bekanta oss med Elina Vuolas och Liz Paavolainens fina trädgårdar.

Lue lisää retkestä Sarvisaloon 12.8. – Läs mera om utfärd till Sarvsalö