Bussiretki Siguldan kukkamarkkinoille Latviaan torstai-perjantai 4.–5.5.2023

Onnistuneen Viron-matkan vuonna 2019 yhdistykselle järjestänyt Moonika Körre, Bremmer Reisid, on päivittänyt vuodeksi 2020 suunnitellun Latvian-matkan, joka peruuntui koronapandemian vuoksi.

Vierailemme kolmessa puutarhassa matkalla Tallinnasta Latviaan, yhdessä puutarhassa saamme lounaan, ja päivällinen nautitaan Pärnussa. Sieltä jatkamme Siguldaan, jossa yövymme hotelli Siguldassa kahden hengen huoneissa.

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä kukkamarkkinoilta (mutta tarvitsemme tietysti bussin ostoksia varten!). Perjantaina kukkamarkkinat avautuvat klo 9, ja meillä on aikaa varattuna siellä klo 12 saakka, jolloin alkaa paluumatka kohti Tallinnaa. Jos kukkamarkkinat eivät innosta, Sigulda on muutenkin tutustumisen arvoinen, viehättävä pikku kaupunki, jossa kukkaisteema näkyy myös kaduilla.

Lounasta syömme matkalla, buffet-päivällinen on laivalla. Tidstrand järjestää edestakaisen bussikuljetuksen Helsingin Länsiterminaaliin ja laivaliput Eckerölinen M/s Finlandiaan Helsinki-Tallinna-Helsinki.

Matkan hinta on jäseniltä 310 euroa/hlö ja ei-jäseniltä 350 euroa/hlö. Hintaan sisältyvät kaikki bussikuljetukset, laivaliput, lounaspaketit, illalliset, hotellimajoitus, sisäänpääsyt puutarhoihin ja suomenkielinen opas puutarhoissa.

Lähtö tapahtuu torstaiaamuna 4.5. klo 6.30 Loviisan turistipysäkiltä (Aleksanterinkatu 9). Laiva lähtee klo 9.00. Takaisin laiva lähtee perjantaina klo 18.30 Tallinnasta. Helsingissä olemme klo 21.00 ja Loviisassa n. klo 23.00.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 22.3.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita syntymäaika. Passi tai poliisin antama henkilötodistus on oltava matkalla mukana. Ajokortti ei kelpaa. Matka maksetaan viimeistään keskiviikkona 29.3. Loviisan Puutarhayhdistyksen tilille FI05 4055 0012 1795 90. Käytä viitettä 2626.

Ilmoittautumiset ottaa vastaan Anneli Sjöholm, anneli.sjoholm@sulo.fi,  puh. 044 258 2064.

Kuvia retkeltä

Vårutfärd till Sigulda blomstermarknad i Lettland torsdag-fredag 4.5–5.5.2023.

Moonika Körre, Bremmer Reisid, som ordnade år 2019 en lyckad Estlands-resa för föreningen har uppdaterat den år 2020 planerade resan till Lettland som blev inhiberad på grund av coronapademin.

Vi kommer att besöka tre trädgårdar under resan från Tallinn till Lettland, lunch i en av dem och middag intar vi i Pärnu innan vi fortsätter till Sigulda. Där övernattar vi i tvåpersoners rum i hotellet som också heter Sigulda.

Hotellet ligger på gå-avstånd från blomstermarknaden (men vi behöver naturligtvis bussen för våra inköp!). Om man inte är intresserad av blomstermarknaden finns det mycket att uppleva i den charmiga lilla staden Sigulda där blomsterprakten är synlig även på stadens gator. På fredagen öppnar blomstermarknaden kl. 9 och tid har vi till kl. 12, då vi startar hemresan mot Tallinn.

Lunch på vägen och middagsbuffé på båten. Tidstrand ordnar busstransport till och från Västra hamnen i Helsingfors och båtbiljetter på Eckeröline Helsingfors-Tallinn tur och retur.

Resans medlemspris är 310 euro / person och för icke medlemmar 350 euro / person. Priset inbegriper alla busstransporter, båtbiljetter, lunchpaketen, middagarna, hotellinkvartering, alla inträden till trädgårdarna samt finskspråkig guide i trädgårdarna. 

Vi startar torsdag morgon från Lovisa turisthållplats (Alexandersgatan 9) kl. 6.30. Båten avgår kl. 9.00. Tillbaka far båten på fredagen från Tallinn kl. 18.30 och är i Helsingfors 21.00, hemma är vi ca 23.00.

Sista anmälningsdagen är onsdag 22.3.

I samband med anmälningen bör man ange födelsetid. Man bör ha med sig pass eller ett identitetsbevis givet av polisen. Körkort duger inte. Resan betalas senast onsdag 29.3 på Lovisa Trädgårdsförenings konto FI05 4055 0012 1795 90. Använd referens 2626.

Anmälningar tas emot av Anneli Sjöholm, anneli.sjoholm@sulo.fi, tfn 044 258 2064.

Bilder från resan