Iltaretki Annemamman pihalle – Kvällsutfärd till Annemamman piha

Yhdistys vietti hienon retki-illan 30.6. tutustumalla jäsenemme Anne Liljeqvistin runsaaseen ja uskomattoman kauniiseen puutarhaan nimeltään Annemamman piha. Annen suosikkeja ovat pionit, joita puutarhassa on satoja erilaisia. Muut hienot perennat, kuten kurjenmiekat, kärhöt ja tietysti myös ruusut muodostavat upeita istutusalueita; kaikki huoliteltuja siistillä hiekkareunuksella. Annen mukaan puutarhan perusedellytys on istutusalueiden huolellinen perustus, jolloin kasvit viihtyvät eivätkä tarvitse lisälannoitusta. Illan kruunasi herkullinen kahvihetki Annen valmistamilla kolmioleivillä ja pikkupikareista elegantista tarjoillulla täytekakulla. Kahdeksantoista innokasta puutarhuria osallistui retkeen. Kiitos Annelle ja kaikille retkellä mukana olleille!

Föreningen ordnade en kvällsutfärd den 30.6 till vår föreningsmedlem Anne Liljeqvists omfattande och otroligt vackra trädgård Annemamman piha. Pioner är Annes favoriter och det finns hundratals pioner i rabatterna tillsammans med t.ex. nävor, klematisar och naturligtvis rosor. Alla planteringsområdena är omsorgsfullt kantade med en sandremsa. Enligt Anne är förutsättningen för en trädgård ordentligt grundarbete i rabatterna vilket gör att växterna trivs och behöver ej gödsling i fortsättningen. Kvällen avslutades med en delikat kaffestund. Anne bjöd på goda smörgåsar och fylld kaka elegant serverad ur små bägare. Aderton ivriga trädgårdsodlare deltog i utfärden. Tack till Anne och alla som deltog!

(Kuvat/ Foton Anneli Sjöholm)