Puutarha-akatemia – Trädgårdsakademi

Puutarhayhdistyksemme ja Loviisan kansalaisopisto Lovmi järjestävät keväällä kolme luentoa käsittävän PUUTARHA-AKATEMIAN. Luennot ovat maksuttomia ja ne pidetään torstaisin klo 18.30–20 Mi-talossa, Brandensteininkatu 21. Huom! Luennoille pitää ilmoittautua etukäteen.

7.3. Vinkit kestävään puutarhanhoitoon. Monta vuotta puutarhanhoitoa harrastanut ja puutarhasta kolumneja kirjoittanut Märtha Vesterback kertoo kokemuksistaan viljellä puutarhaa kestäviä periaatteita noudattaen. Niin ikään harrastelijapuutarhuri Anneli Sjöholm käsittelee aihetta parvekeviljelijän kannalta. Rehtori Anu Tikka-Blomqvist kertoo lyhyesti, mitä HINKU-hanke tarkoittaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.2. (Luento on kaksikielinen.)

4.4. Haitalliset vieraslajit. Loviisan kaupungin ympäristöpäällikkö Heidi Lyytikäinen kertoo puutarhan haitallisista vieraslajeista sekä siitä, miten ja miksi niitä torjutaan. Myöhemmin keväällä tai kesällä on tarkoitus kokoontua yhteen käytännön työn merkeissä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 27.3. (Luento on ruotsiksi.)

18.4. Hyvää mieltä puutarhasta ja parvekkeelta. Puutarhasuunnittelija ja Green Coach Eija Keckman luennoi puutarhaterapiasta! Puutarhaterapian hyvää tekevä vaikutus stressin kuormittamalle mielelle tiedetään. Tule mukaan kuuntelemaan, miten puutarhasta löydetään rauhaa ja aisteja hivelevä kokonaisuus. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.4. (Luento on suomeksi.)

Vår trädgårdsförening och Lovisa medborgarinstitut Lovmi ordnar på våren den s.k. TRÄDGÅRDSAKADEMIN som omfattar tre föreläsningar. Föreläsningarna är avgiftsfria och hålls torsdagar kl. 18.30 – 20.00 i Mi-huset, Brandensteinsgatan 21. Observera att man bör anmäla deltagande.

7.3. Tips för hållbar trädgårdsodling. Mångåriga hobbyodlaren och trädgårdsskribenten Märtha Vesterback berättar om sina erfarenheter att odla enligt hållbara principer. Likaså hobbyodlaren Anneli Sjöholm behandlar ämnet från bakongodlarens synvinkel. Rektor Anu Tikka-Blomqvist berättar kort vad projektet HINKU betyder. Sista anmälningsdag 28.2. (Föreläsningen är tvåspråkig.)

4.4. Invasiva arter i trädgården. Lovisa stads miljöchef Heidi Lyytikäinen berättar om vilka  våren/sommaren samlas man för att ta itu med arbetet på något utvalt ställe. Sista anmälningsdag 27.3. (Föreläsningen på svenska.)

18.4. Glädje från trädgården och balkongen. Trädgårdsplanerare, Green Coach Eija Keckman föreläser om trädgårdsterapi. Man känner väl till trädgårdens positiva inverkan på människans stressade kropp och själ. Kom med och ta del av hur man från trädgården finner frid och en helhet som smeker alla sinnen. Föreläsningen på finska. Sista anmälningsdag 10.4. (Föreläsningen på finska.)