Rakkauden puutarha

UUSI KOHDE / NY I ÅR

Hopomintie 118 / Hopomvägen 118 * Matias Nyström

Puutarha on saanut nimensä omistajansa rakkaudesta puutarhanhoitoon. Näyttävintä on silloin kun kultasateet, rododendronit ja atsaleat kukkivat. Myös keskikesän kukkaniityt ovat hienoja.

Isoon puutarhaan mahtuu myös monenlaisia hedelmäpuita, marjapensaita, yrttejä ja perunamaa. Puutarha on taianomainen, värikäs ja iloinen. Teemana on: aina mahtuu yksi kasvi lisää.

Parasta puutarhassa on itse tekeminen ja kaiken kauneuden ihastelu. Matiaksen apuna puutarhanhoidossa ovat naapurin mehiläiset ja muut pörriäiset.

Puutarhaan on suunnitteilla lisää käytäviä, värejä ja vähän peikkomaisuuttakin. Tammi ja tuija sekä puumaisen suuret kultasadepensaat kruunaavat kukkaloiston.

Trädgården har fått sitt namn efter sin ägares kärlek för trädgårdsodling. Mest fångar trädgården blickar när gullregnen, rododendron och azaleor blommar. Också blomsterängarna under högsommaren är fina.

Den stora trädgården rymmer också flera olika sorters fruktträd, bärbuskar, örter och ett potatisland. Trädgården är trolsk, färgrik och glad. Temat är: alltid ryms det en växt till.

Det bästa med trädgården är själva arbetet och att beundra allt vackert. Grannens bin och andra pollinerare hjälper Matias med skötseln av trädgården.

Man håller på att planera mera gångar och färger i trädgården och också att få den ännu mera trolsk. En ek och en tuja samt trädlika gullregnsbuskarna fulländar blomsterprakten.