Retket 2024 – Utfärder 2024

Helsingin kaupunginpuutarha

Yhdistys järjestää retken Töölönlahden pohjukassa sijaitsevaan Helsingin kaupunginpuutarhaan tiistaina 14.5.2024 Meille on järjestetty tilaisuus tutustua yleisöltä suljettuun tuotantoalueeseen, jossa kasvatetaan kukkaloistoa Helsingin tarpeisiin. Oppaanamme toimii hortonomi Frans Karkkimaa.

Puutarhavierailun jälkeen siirrymme vasta avattuun historialliseen, Kaisaniemessä sijaitsevaan kahvilaan Cajsan Helmi, jossa Airi Kallio on tehnyt massiivisen remonttiprojektin kunnostaessaan vuosina 1827–2017 toimineen Ravintola Kaisaniemen. Cajsan Helmessä tarjoillaan käsintehtyjä oman leipomon suolaisia ja makeita leivonnaisia kahvin ja teen kanssa, kuohuvaa ja samppanjaa unohtamatta.

Lähtö kello 15 Loviisan turistipysäkiltä, Aleksanterinkatu 9. Paluu Loviisaan n. klo 20.15. Retken hinta on 25 euroa/henkilö, joka maksetaan käteisellä bussissa. Ostokset kahvilassa jokainen maksaa itse (HUOM! vain korttimaksu). Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 2.5. Anneli Sjöholmille anneli.sjoholm@sulo.fi tai puh. 044 258 2064.

Kuvaterveisiä retkeltä 14.5.2024

Ruissalon taimipäivät Turussa

Yhdistys tekee myös kokopäiväretken Ruissalon taimipäiville Turkuun sunnuntaina 9.6. Taimipäivät järjestetään Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan alueella ja niistä on tullut erittäin suositut. Myyjinä ovat pääosin pienemmät tuottajat ja erikoiskasvien viljelijät. Myynnissä on mm. erikoisempia ruoho- ja puuvartisia kasveja, jotka ovat sopeutuneet Suomen oloihin. Aikaa on varattu 1 ½ tuntia taimiostoksille, jonka jälkeen on lounas alueella sijaitsevassa Ravintola Vanhassa Tammessa. Tämän jälkeen on opastettu kierros sekä puutarhassa että kasvihuoneissa.

Hinta 40–50 euroa/henkilö jäseniltä ja 50–60 euroa/henkilö ei-jäseniltä osallistujien määrästä riippuen. Hintaan kuuluu bussimatka, lounas ja opastetut kierrokset. Sen lisäksi jokainen maksaa itse sisäänpääsyn kasvihuoneisiin 9 euroa tai eläkeläiset, opiskelijat ja museokortin omaavat 6 euroa. Retki maksetaan etukäteen, tieto maksusta ilmoitetaan myöhemmin.

Lähtö klo 8.00 Loviisan turistipysäkiltä, Aleksanterinkatu 9, Loviisa. Takaisin Loviisassa olemme n. klo 19.00. Ilmoittautumiset Annelille anneli.sjoholm@sulo.fi, puhelin 044 258 2064 viimeistään tiistaina 21.5.

Matka toteutuu, jos vähintään 20 henkilöä osallistuu. Tervetuloa mukaan!

Kuvaterveiset retkeltä 9.6.2024

Helsingfors stadsträdgård 

Föreningen gör en utfärd till Helsingfors stadsträdgård som är Helsingfors egen hemliga trädgård vid norra ändan av Tölöviken tisdag 14.5.2024. Den tillgodoser Helsingfors behov av blomsterprakt och är stängd för allmänheten men vi har tillfälle att besöka den med hortonom Frans Karkkimaa som guide.

Efter trädgårdsbesöket förflyttar vi oss till Kajsaniemi till kaféet Cajsan Helmi där Airi Kallio har gjort ett massivt renoveringsprojekt genom att restaurera Restaurang Kajsaniemi som verkade under åren 1827 – 2017. I Cajsan Helmi serveras handgjorde salta och söta bakverk från det egna bageriet samt kaffe och te utan att glömma skumpa och champagne. 

Start kl. 15 från turisthållplatsen, Alexandersgatan 9. Hemma i Lovisa är vi ca 20.15. Utfärdens pris 25 euro/person. Bussresan betalas i bussen. Kaffe med tilltugg betalar var och en själv (OBS: bara kortbetalning). Utfärden förverkligas om minst 15 personer deltar. Anmälningar senast torsdag 2.5.2024 till Anneli Sjöholm, anneli.sjoholm@sulo.fi eller 044 258 2064. Resan förverkligas om minst 15 personer anmäler sig.

Hälsningar från vårutfärden 14.5.2024

Runsala plantdag i Åbo

Föreningen gör en heldagsutfärd till Runsala plantdag i Åbo söndag 9.6.2024. Plantdagen ordnas på Åbo universitets botaniska trädgårds område och den har blivit mycket populär. Försäljarna är för det mesta mindre producenter och odlare av specialväxter. Till försäljning finns speciella gräs- och trädartade växter som har anpassat sig till vårt klimat. Det har reserverats tid 1 ½ timme för plantuppköp varefter lunch på restaurang Vanha Tammi. Efter lunchen guidad tur både i trädgården och i växthusen.

Priset är 40 – 50 euro för medlemmar och 50 – 60 euro för icke-medlemmar beroende på deltagantalet. I priset ingår bussresan, lunchen och den guidade turen. Därtill bör var och en betala själv inträdet till växthusen 9 euro, för pensionärer, studerande och dem som har museikort 6 euro. Utfärden betalas i förväg, information om betalningen ges senare.

Start kl. 8.00 från turisthållplatsen, Alexandersgatan 9, Lovisa. Tillbaka i Lovisa är vi ca kl. 19.00. Anmälningar till Anneli anneli.sjoholm@sulo.fi , tfn 044 258 2064 senast tisdag 21.5.2024.

Utfärden blir av om vi blir minst 20 deltagare. Välkomna med!

Hälsningar från sommarresan 9.6.2024