Annemamman piha

UUSI KOHDE / NY I ÅR

Pernajantie 68 / Pernåvägen 68 * Anne Liljeqvist

Avoinna vain 20.6. Iso piha täynnä puolivalmiita projekteja.

Vuonna 2000 alettu raivaamaan koivikkoa ja lupiinipeltoa nurkanvaltaustyylillä ja aseena lapio. Puutarhan alueet on nimetty värien tai kasvien mukaan, esim. syreenirinne, vaaleanpunainen penkki, sateenkaaripenkki, alppiruusulaakso tai ruusurinne. Tällä hetkellä työn alla on vanhojen kukkapenkkien raivaus ja uudelleenistutus.

Öppet endast 20.6. En stor gård med många halvfärdiga projekt.

År 2000 har man beväpnat med en spade börjat röja ut björkdunge och lupinåker hörn för hörn. De olika områdena i trädgården har fått namn enligt färg eller växter, t.ex. syrensluttningen, den rosa bänken, regnbågsbänken, rhododendrondalen eller rosensluttningen. Aktuellt projekt just nu är röjande och omplantering av gamla blombänkar.